Svatomartinská husa

Svatomartinský den má v Čechách, na Moravě a ve Slezsku bohatou tradici. Kromě prvního sněhu je rovněž neodmyslitelně spojen se Svatomartinskou husou a dalšími dobrotami....

Celý článek →

Svatomartinský den má v Čechách, na Moravě a ve Slezsku bohatou tradici. Kromě prvního sněhu je rovněž neodmyslitelně spojen se Svatomartinskou husou a dalšími dobrotami.

Jedna z pověstí praví, že když měl být svatý Martin jmenován biskupem, z vrozené skromnosti se před touto poctou ukryl do husince. Husy jej však svým kejháním prozradily a za trest tak pykají na svatomartinské tabuli.

A protože i my zůstáváme věrni tradicím, připravili jsme pro Vás na víkend 11. až 13. listopadu speciální svatomartinské menu.

Můžete se tak těšit na tradiční sváteční husí kaldoun, dále budeme servírovat pikantní husí játra v červeném oleji s bagetkou a jako zlatý hřeb našeho víkendového menu doporučujeme ochutnat konfitovanou husí čtvrtku se zelím a špekovými knedlíky.

Svatý Martin byl rovněž patronem vinařů a jak praví jedna z pranostik, „Radost Martina je husa a džbán vína“, k pečené huse je nejlepší víno. Z našeho vinného lístku si jistě vyberete.

Jestli tentokrát Martin opravdu přijede na bílém koni ovlivnit nemůžeme, garantujeme Vám však, že si u nás zaručeně pochutnáte.

Svatomartinská husa
Od pátek 11. listopadu až do neděle 13. listopadu Vás zveme na tyto svatomartinské speciality:

Husí kaldoun
45,- Kč

Pikantní husí játra v červeném oleji, opečená bageta
79,- Kč

Konfitovaná husí čtvrtka, červené a bílé zelí, špekový knedlík
210,- Kč

Švestkový koláč
28,- Kč

 

Těšíme se na Vás,

tým Hotelu Zámek Velká Bystřice

Hotel Zámek Velká Bystřice

nebo na Google+ Hotel Zámek Velká Bystřice
Google+Logo Kudyznudy.cz - tipy na vlet